Kral Charles'ın Portresine Hayvan Hakları Aktivistlerinden Saldırı

TAKİP ET

İngiltere Kralı 3. Charles'ın tanıtılan resmi portresi, hayvan hakları aktivistlerinin hedefi oldu. Portreye yapılan saldırıda "RSPCA çiftliklerindeki zulme dikkat çekmek için yeniden düzenlendiği" belirtildi.

İngiltere Kralı 3. Charles'ın mayıs ayında tanıtılan ilk resmi portresi, hayvan hakları aktivistlerinin hedefi oldu. Londra'daki Philip Mould Galerisi'nde sergilenen portreye yapılan saldırıda, Kral Charles'ın yüzüne "Wallace ve Gromit" çizgi filminin karakteri Wallace'ın yüzü yapıştırıldı. Ayrıca, portre üzerine bir konuşma balonu eklendi ve balonda, "Gromit, Kraliyet Hayvanlara Karşı Zulmü Önleme Derneği (RSPCA) çiftliklerinde hayvanlara yapılan zulme bak" yazısı yer aldı.

Aktivistlerin açıklamasında, RSPCA çiftliklerindeki usulsüzlüklere dikkat çekmek için portreyi "yeniden düzenledikleri" ifade edildi. Ayrıca, RSPCA'nın tavuk, domuz, somon ve alabalık çiftliklerinde tespit edilen yasa dışı uygulamalara ve Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı'na aykırılıklara vurgu yapıldı.

Kral Charles'ın taç giydikten sonra gösterilen ilk resmi portresi, sanatçı Jonathan Yeo tarafından yapıldı. Yeo'ya 2020 yılında sipariş edilen portre, Kral Charles'ın Galler Prensliğindeki 50. yılı için tasarlanmıştı ve mayıs ayında Buckingham Sarayı'nda sergilenmişti.

İngiltere Kralı 3. Charles portre saldırı Hayvan Hakları Aktivistleri RSPCA çiftlikleri usulsüzlük dikkat çekmek Kral Charles portresine saldırı dünya samsun haber gündem haber