Kuduz Alarmı: İki Mahalle Karantinaya Alındı

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde, iki sahipsiz köpekte kuduz tespit edilmesi üzerine iki mahallede karantina uygulaması başlatıldı. Belediye ve valilik konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Batıkent Mahallesi'nde Kuduz Vakası

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Batıkent Mahallesi'nde sahipsiz bir köpeğin ısırdığı kişinin ihbarıyla başlayan süreçte, köpeğin kuduz testinin pozitif çıktığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bahse konu alan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü koordinesinde karantina bölgesi olarak ilan edilmiştir. Karantina bölgesinde veteriner eşliğinde toplanan sokak hayvanları rehabilitasyon merkezlerimize getirilerek özel alanlara alınmıştır. Karantina sürelerinin tamamlanmasıyla kısırlaştırma ve rehabilite süreçleri başlatılacaktır. Bize emanet edilen canlarımızın sağlığı için her an müdahaleye ve her türlü göreve hazırız. Haliliye ilçesi Bakımlı Mahallemizde yer alan Şanlıurfa Hayvan Rehabilitasyon Merkezimiz hayvanların akıbetini merak eden tüm hayvanseverlerin ziyaretine açıktır."

Valilikten Açıklama

Şanlıurfa Valiliği de konuyla ilgili açıklama yaptı. Valilik, Eyyübiye ilçesinde iki sahipsiz köpekte kuduz vakasına rastlanması ve bu hayvanların vatandaşları ısırması konusunun toplantıda gündeme geldiğini belirtti. Açıklamada, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile sağlık müdürlükleri tarafından her iki vakanın yakından takip edildiği ve yaralanan vatandaşların zamanında aşılama süreçlerinin başlatıldığı kaydedildi.

Vali Hasan Şıldak'ın Açıklamaları

Vali Hasan Şıldak, kuduz vakalarının şehir merkezinde görülmesinin büyük risk oluşturduğunu belirterek, ilgili kamu kurumlarına ve bütün belediyelere "sokak hayvanlarının kuduz hastalığına karşı aşılanması konusunda seferberlik anlayışıyla çalışmaları" talimatı verdiğini aktardı.

Detaylı Bilgi ve Önlemler

Batıkent Mahallesi'nde 4 Haziran’da sahipsiz bir köpek tarafından ısırılan Mustafa Şahin, Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde tedavi edilip taburcu edildi. Ayrıca, 30 Mayıs'ta kırsal Payamlı Mahallesi'nde 16 yaşındaki Ufuk Kılıç'a saldıran sahipsiz köpekte de kuduz tespit edildi.

Karantina uygulaması başlatılan mahallelerin girişine "Dikkat kuduz risk bölgesi" yazılı tabelalar asıldı. Şanlıurfa'da sahipsiz hayvanların toplanması, rehabilitasyonu ve tedavi süreçleriyle ilgili çalışmalar devam ediyor.

şanlıurfa kuduz