Kültür Festivali'nde Unutulmaz Konser Etkinliği Büyüledi

TAKİP ET

Samsun Kültür Yolu Festivali'nde Lâdik yöresine ait türküler, şiir dinletisi ve Harmandalı gösterisiyle unutulmaz bir gece yaşandı.

Samsun Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen etkinlikler kapsamında, Lâdik Doğal Tarihi ve Kültürel Değerleri Koruma Derneği tarafından büyüleyici bir konser gerçekleştirildi. Etkinlikte ayrıca sevilen şiirler okunarak, geleneksel Harmandalı folklor gösterisi sunuldu.

Lâdik Yöresine Ait Türkülerle Dolu Bir Gece

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde organize edilen Samsun Kültür Yolu Festivali etkinlikleri çerçevesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahne alan Derneğe bağlı “GÖNÜLDEN GÖNÜLE YETİŞKİNLER KOROSU”, Lâdik yöresine ait sevilen 10 türküyü seslendirdi. Konserin ardından sevilen şiirlerin okunduğu bir dinleti düzenlendi.

Harmandalı Gösterisiyle Büyüleyen Performans

Şiir dinletisinin ardından geleneksel Harmandalı Oyunu sahnelendi. Türkü ve şiir dinletisinin ardından gerçekleştirilen Harmandalı gösterisi, izleyicileri adeta büyüledi. Gecede yer alan davetliler, türkülere eşlik ederek unutulmaz anlar yaşadı.
 

Samsun Kültür Yolu Festivali Lâdik Doğal Tarihi ve Kültürel Değerleri Koruma Derneği konser türkü şiir dinletisi Harmandalı Samsun Büyükşehir Belediyesi