Kültür ve Turizm Bakanlığı, 14 Adet Kamu Taşınmazını Turizm Yatırımlarına Tahsis Edecek

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanlığı, toplam değeri 5 trilyon 421 milyon 500 bin lira olan 14 adet kamu taşınmazını turizm yatırımlarına tahsis etmeye hazırlanıyor. Bu taşınmazlar, Antalya, Muğla, İzmir, Çankırı ve Trabzon illerinde bulunuyor.

634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu ve bu Kanun'un 8’inci maddesine dayanılarak yürürlüğe konulan ‘Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik’ çerçevesinde, bu taşınmazların turizm yatırımlarına tahsisi amacıyla Bakanlıkta bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan başkanlık etti.

Toplantıda Ele Alınan Konular

Taşınmazların Değeri ve Konumu: Antalya, Muğla, İzmir, Çankırı ve Trabzon'da yer alan toplam 14 adet kamu taşınmazının müzakereleri yapıldı.
Yatırım ve Kapasite Planlaması: Bu taşınmazların turizm yatırımlarına tahsis edilmesiyle 3 bin 785 yatak kapasiteli turizm tesisi ve 600 yatak kapasiteli turizm personeli lojmanının ülke turizmine kazandırılması hedefleniyor.

Amaç ve Beklentiler

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu tahsisler ile ülke turizmini geliştirmeyi amaçlıyor. Turizm yatırımlarının artmasıyla, turizm sektöründe yatak kapasitesinin genişlemesi ve personel lojmanlarının artırılması, hem yerli hem de yabancı turistlerin konaklama ihtiyaçlarına daha iyi cevap verilmesini sağlayacak.

Ekonomik Katkı

Toplam değeri 5 trilyon 421 milyon 500 bin lira olan bu taşınmazların turizme kazandırılması, ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlayacak. Yatırımların hayata geçmesiyle, yerel ekonomiler canlanacak ve istihdam olanakları artacak.