Kurban Bayramı Tatili Seyahatlerini Canlandırdı:

TAKİP ET

14-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen otobüs ve uçak bilet satışlarında dikkat çeken artışlar yaşandı. Ankara-Antalya, İzmir-Muğla ve İstanbul-Antalya rotalarında önceki sezonlara göre önemli bir talep artışı gözlendi.

Biletbayisi.com'un verilerine göre, Kurban Bayramı'na yaklaşırken ülke genelinde seyahat talebinde belirgin bir artış gözlemlendi. Otobüs biletlerindeki satışlarda yüzde 70'lik bir artış yaşanırken, İstanbul-Esenler Otogarı en çok kalkış yapılan nokta oldu.

Ankara-Antalya, İzmir-Muğla ve İstanbul-Antalya otobüs biletlerindeki artışın yanı sıra araç kiralama talebinde de yüzde 40 oranında bir artış gözlendi. Bu kiralamaların yüzde 85'i havaalanlarından gerçekleştirildi.

Yurt içi uçak bilet satışlarında da dikkate değer bir artış yaşandı ve bu artış yüzde 210'a ulaştı.

Bayram tatili için seyahat edenlerin tercih ettiği havaalanları arasında İstanbul Sabiha Gökçen ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı öne çıkarken, en popüler varış noktaları arasında İzmir, Antalya ve Muğla bulunuyor.

Yurt dışı tatil tercihlerinde ise Paris, Roma, Barcelona ve Dubai gibi şehirler öne çıkarken, yurt içinde Bodrum, Çeşme, Kapadokya ve Kaş dikkat çekiyor.

Kurban Bayramı'na doğru yaklaşılırken otobüs ve uçak bilet satışlarında daha fazla artış öngörülüyor.

Kurban Bayramı 2024 tatil tatil seyahatleri kurban bayramı kaç gün tatil en çok tercih edilen iller tatil illeri otobüs uçak bileti canlanma ekonomi samsun haber gündem haber