Küresel Piyasalar ABD İstihdam Verilerine Odaklandı

TAKİP ET

Küresel piyasalar, ABD'de bugün açıklanacak olan istihdam raporu verilerini beklerken, Fed'in geleceğe yönelik politika adımlarına ilişkin belirsizlik devam ediyor.

Küresel piyasalar, dünya genelindeki seçim takvimleri ve makroekonomik verilerden aldığı sinyallerle karışık bir seyir izlerken, bugün ABD'de açıklanacak istihdam raporu verileri yatırımcıların odağında bulunuyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem politika adımlarına yönelik belirsizlikler azalmaya başlasa da, piyasalar hala net bir yol haritası oluşturamıyor.

Ülkede enflasyonun hedeflenen seviyelere geri döneceğine dair güven, son verilerden gelen sinyallerle güçlenirken, iş gücü piyasasındaki sıcaklığın devam etmesi bazı endişeleri sürdürüyor.

Bugün açıklanacak istihdam raporunda tarım dışı istihdamın geçen ay 190 bin kişi arttığı öngörülüyor. Analistler, bu verinin iş gücü piyasasındaki soğumanın başladığına işaret edebileceğini belirtiyorlar.

Fed'in politika alanını rahatlatabileceği düşünülen bu durum, bankanın gelecek adımlarının daha somut biçimde fiyatlanmasına katkı sağlayabilir.

ABD'de yaklaşan seçimlerin yanı sıra dolar, petrol ve kripto para piyasalarındaki güncel durumlar da yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.

Küresel piyasalar ABD Merkez Bankası ın (Fed) istihdam verileri ekonomi samsun haber gündem haber