Küresel Piyasalar Karışık Seyrediyor

TAKİP ET

Fed'in "temkinli" yönlendirmeleri ve ECB Başkanı Lagarde'ın konuşması yatırımcıların odağında.

Küresel piyasalar, Fed yetkililerinin "temkinli" sözle yönlendirmelerinin ardından karışık bir seyir izlerken, bugün de devam etmesi beklenen banka açıklamaları ve ECB Başkanı Lagarde'ın yapacağı konuşma yatırımcıların odağına yerleşti.

Fed Yetkililerinden Temkinli Açıklamalar

Fed'in bu yıl ilk faiz indirimini gerçekleştireceğine ilişkin iyimserlik sürerken, banka yetkililerinin bu konuda aceleci davranılmaması gerektiğini vurgulamaları fiyatlamaları zorlaştırıyor. Fed yetkililerinin hafta boyunca yapacakları açıklamalar ve yarın yayımlanacak olan bankanın son toplantısına ilişkin tutanaklar, Fed'in gelecek dönemki para politikasına dair ipuçları aramak için yakından takip edilecek.

Piyasalardaki Hareketlilik

Dün yüzde 2,5 artış kaydeden Nvidia'nın hisse fiyatı, yıl başından bu yana yüzde 90'ın üzerinde değer kazandı. Microsoft, Qualcomm'un yapay zeka çiplerine sahip yeni "Surface" bilgisayarlarını tanıttı ve hisse senetlerinde hareketlilik yaşandı. JPMorgan Chase'in hisseleri ise CEO Jamie Dimon'un erken emeklilik sinyaliyle yüzde 4,5 düştü.

Tahvil Faizleri ve Dolar Endeksi

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi 3 baz puan artışla yüzde 4,5 olurken, dolar endeksi yüzde 0,1 yükselişle 104,6 seviyesinden günü tamamladı. Altının ons fiyatı, dün 2.450 doları test ederek rekor tazeledi ve şu sıralarda 2.414 dolardan işlem görüyor.

Avrupa ve Asya Borsaları

Avrupa borsalarında dün İtalya hariç pozitif bir seyir izlendi. Bugün ECB Başkanı Lagarde'ın yapacağı konuşma yatırımcıların odağına yerleşti. Asya pay piyasalarında ise negatif seyir hakim oldu. Çinli elektrikli araba üreticisi Li Auto'nun zayıf finansal sonuçları bu düşüşte etkili oldu.

Borsa İstanbul Rekor Kırdı

Yurt içinde ise dün alıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,90 artışla 10.739,57 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonu düşürmeye kararlı olduklarını belirtti.

Piyasalarda Bugün

Bugün Almanya'da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Avro Bölgesi'nde cari işlemler ve dış ticaret dengesi ile ECB Başkanı Lagarde'ın konuşması takip edilecek. BIST 100 endeksinde ise 10.800 ve 11.000 seviyeleri direnç, 10.700 ve 10.600 puan destek konumunda.

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler:

09.00 Almanya, nisan ayı ÜFE

11.00 Avro Bölgesi, mart ayı cari işlemler dengesi

11.00 Avro Bölgesi, ECB Başkanı Lagarde'ın konuşması

Küresel piyasalar karışık seyir fed ecb başkanı lagarde Yatırım borsa ekonomi samsun haber gündem haber