LGS Merkezi Sınavı Tamamlandı: Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. İki oturumda tamamlanan sınav sonuçları, 28 Haziran'da açıklanacak.

Sınav, 973 yurt içi sınav merkezinde 3 bin 891 okulda ve yurt dışında 11 sınav merkezinde 11 okulda düzenlendi. İlk oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve öğrencilere 75 dakika yanıt verme süresi tanındı. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden 40 soru soruldu ve öğrencilere 80 dakika süre verildi.

Sınav sonuçları, 28 Haziran'da açıklanacak ve öğrencilere posta yoluyla gönderilmeyecek. Talep eden öğrencilere soru kitapçıkları yarın verilecek. Ayrıca, cevap anahtarının bugün öğleden sonra bakanlık internet sitesinde yayımlanması bekleniyor.

Her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek ve öğrencilerin ham puanları hesaplanacak. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da sınav sonuçlarıyla birlikte yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlayacak.

YSK Başkanı Ahmet Yener'in çocuğu da sınava girdi ve Yener, sınavın heyecanını yaşadıklarını belirterek tüm öğrencilere başarılar diledi.

lgs sınav eğitim lgs sınav sonuçları açıklama milli eğitim bakanlıgı samsun haber gündem haber