LGS Sınav Yerleri Belli Oldu! LGS Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için geri sayım başladı. 24 Mayıs 2024 itibariyle LGS sınav yerleri, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ilan edildi. Öğrenciler, LGS sınav giriş belgesi ile sınavın yapılacağı bina, salon ve sıra bilgilerini öğrenebilecekler. İşte LGS sınav yerleri ve giriş belgesi hakkında detaylar:

LGS SINAY YERLERİ AÇIKLANDI

24 Mayıs 2024 tarihi itibariyle LGS sınav yerleri belli oldu. Öğrenciler, sınav giriş yeri bilgilerini e-Okul üzerinden öğrenebilecekler.

LGS GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

LGS giriş belgesi, okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Öğrencilerin sınava gelirken fotoğraflı ve onaylı giriş belgeleri ile geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

LGS NE ZAMAN?

LGS, 2 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklamada, sınavın soru sayısı ve soru şekliyle ilgili bir değişiklik olmayacağı belirtildi. Tüm sorular, sekizinci sınıf öğretim programlarında yer alan konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlanacak.

SINAV DETAYLARI

LGS, iki oturumda yapılacak. İlk oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre tanınacak. Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

YANLIŞ CEVAPLARIN ÜÇTE BİRİ DOĞRU CEVAPLARDAN ÇIKARILACAK

Sınavda her alan için 8. sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak, öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacak.