Lucescu'dan Hollanda-Türkiye Maçı Öncesi Bomba Tahmin

TAKİP ET

A Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörlerinden Mircea Lucescu, EURO 2024 çeyrek finalindeki Hollanda-Türkiye maçı öncesi düşüncelerini paylaştı ve maçın sonucunu tahmin etti.

En İyi Çıkış Yapan Ülkeler

 Lucescu, EURO 2024'ün en iyi çıkış yapan iki ülkesinin Türkiye ve İsviçre olduğunu belirtti. Organizasyonda Balkan ülkelerinden sürpriz çıkmadığını ifade eden Lucescu, Doğu Avrupa'yı turnuvada temsil eden tek takımın Türkiye olduğunu vurguladı.

Turnuvanın Dikkat Çeken Ülkeleri

 İtalya hariç büyük takımların hepsinin EURO 2024'e devam ettiğini hatırlatan Rumen teknik adam, "Çok büyük bir sürprizin yaşandığı bir turnuva değil. Türkiye ve İsviçre hariç. Bu iki ülkenin turnuvada adından söz ettireceğini düşünüyorum," dedi.

Türk Futbolunun Yükselişi

 Türk futbolunun yeniden yükselişe geçtiğini belirten Lucescu, "Türk futbolcular sahada hem savaşıyor, hem de çok zekice oynuyor. Sadece defans ve hücumda değil, teknik düzeyde de milli takım çok iyi," ifadelerini kullandı.

Milli Takımda Gençleştirme

Milli takımdaki gençleştirme hareketini kendisinin başlattığını ve bunun meyvelerinin şimdi alındığını ifade eden Lucescu, "Türk Milli Takımı'nda hala benim izlerim duruyor. Benim kazandırdığım 5-6 oyuncu şu anda milli takımda oynuyor. Bundan büyük gurur duyuyorum. Merih Demiral da bunlardan birisi. Avusturya karşısında attığı golleri görünce çok sevindim," dedi.

Arda Güler ve Kenan

 Real Madrid'de forma giyen Arda Güler'in performansını beğendiğini söyleyen Lucescu, "Arda ve Kenan, Türk Milli Takımı'nın geleceği. On yıl sonrasında milli takımın belkemiği onlar olacak," ifadelerini kullandı.

Hollanda-Türkiye Maçı Tahmini

 Hollanda-Türkiye maçıyla ilgili tahminini de paylaşan Lucescu, "Türkiye'nin Hollanda'yı yenip yarı finale ulaşacağını düşünüyorum. Benim tahminim Türk Milli Takımı en azından yarı final oynar," şeklinde konuştu.