Lüks Otomobil Sektöründe Elektrikli Model Endişesi: Lamborghini Ertelemeye Gitti

TAKİP ET

Lüks otomobil üreticileri, elektrikli modellere geçiş konusunda artan endişelerle karşı karşıya. Elektrikli araçlara yönelik talebin ve sübvansiyonların yavaşlaması, sektörde gerginliğe neden oluyor. Bu durum, Lamborghini gibi markaların tamamen elektrikli spor otomobil üretimini ertelemesine yol açıyor.

Lamborghini'nin CEO'su Stephan Winkelmann, performansın elektrikli araçlarda sorun yaratmayacağını, ancak motor sesi gibi duygusal unsurların taklit edilemeyeceğini belirtti. Volkswagen grubuna ait olan marka, düzenlemeler daha elverişli hale geldiğinde e-yakıt (sentetik yakıt) kullanma seçeneğine de açık olduğunu ifade etti.

'HENÜZ ÇOK ERKEN'

Lamborghini, fişli hibrit araç satışlarında başarı yakalarken, tamamen elektrikli ilk modelini 2028 yılına kadar piyasaya sürmeyecek. Winkelmann, tamamen elektrikli spor otomobillerin şu ana kadar satılmadığını belirterek, "Henüz çok erken ve bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini veya ne zaman gerçekleşeceğini ileride göreceğiz" dedi.

SEKTÖRDE GERGİNLİK ARTIYOR

Elektrikli araçlara olan talebin yavaşlaması, üst düzey otomotiv sektöründe gergin bir dönem başlattı. Mercedes-Benz Group AG, tasarruf etmek için elektrikli lüks araçlar için ayrı altyapı geliştirme planlarını durdurdu ve beklenenden daha uzun süre benzinle çalışan otomobiller satmayı sürdüreceklerini açıkladı.

Ferrari ise elektrifikasyon sürecinde daha ileri bir aşamada. Şirket, önümüzdeki ay İtalya'nın Maranello kentinde hibrit ve elektrikli süper otomobiller üretecek bir fabrika açmayı planlıyor. Ferrari'nin ilk elektrikli otomobilinin ise önümüzdeki yıl piyasaya çıkması bekleniyor.

Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD, Şubat ayında 1,68 milyon yuan (232 bin 452 dolar) değerindeki elektrikli spor otomobilini tanıtmıştı.