Maarif Vakfı'na aktarılan paralar nereye gidiyor ?

TAKİP ET

Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Onur Gündüz, Maarif Vakfı'na 5,7 Milyar lira aktarılması kararına tepki göstererek, " Kamusal eğitim için kullanılması gereken milli eğitim bütçesinin, tüm denetimlerden muaf hale getirilmiş Maarif Vakfı ile paylaşılması derhal engellenmelidir "dedi.

Eğitim İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Onur Gündüz, 
15 Temmuz darbe girişiminin ardından, 'Yurtdışındaki FETÖ okullarını devralmak' için kurulan ve 'gölge bakanlık' olarak işlediği öne sürülen Türkiye Maarif Vakfı’na bütçeden aktarılan payın her geçen yıl arttığını söyledi. 

EĞİTİM İŞ'TEN ÇAĞRI 

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Türkiye Maarif Vakfı'na Milli Eğitim Bakanlığı'ndan aktarılacak bütçenin 5,7 milyar TL'ye çıkarıldığını belirten Gündüz, "Kamusal eğitimde yaşanan sorunlar göz ardı edilirken, Vakfa ayrılan bu devasa bütçe, eğitimde eşitsizlikleri derinleştirmeyecek mi? Bu durum, kamu kaynaklarının şeffaf ve hesap verebilir bir şekilde kullanılması ilkesine aykırı değil mi? Kamu kaynakları öncelikli ihtiyaçlara göre değil, siyasi ve ideolojik tercihlere göre mi dağıtılmaktadır? Burada asıl sorulması gereken, bir devlet neden vakıf kurar sorusudur.

Amaç, kamu kaynaklarının, meşru görülecek bir yöntemle bütçe dışına çıkarılarak, denetimden uzak bir şekilde harcanması, kendilerine yakın tarikat ve cemaatlerin faaliyetlerine yasal kılıf hazırlanması, devlet kasasından bu yapılanmalara para aktarılmasıdır.

Kamusal eğitim için kullanılması gereken milli eğitim bütçesinin, tüm denetimlerden muaf hale getirilmiş Maarif Vakfı ile paylaşılması derhal engellenmelidir "dedi.