Mahzen-44 Operasyonu: Suç Örgütü Elebaşı ve 15 Şüpheli Yakalandı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Edirne merkezli "Mahzen-44" operasyonunda Metin Singer'in liderliğindeki organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlar sonucunda 15 şüpheli yakalandı, aralarında elebaşının da olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Edirne merkezli "Mahzen-44" operasyonunda, Metin Singer'in liderliğindeki organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

Edirne Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlarda, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmaların ardından Edirne merkezli İstanbul ve Batman'da operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlar neticesinde aralarında elebaşı Metin Singer'in de bulunduğu 15 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin suçları arasında suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürmeye teşebbüs, yağma, kundaklama, kasten yaralama, araç kurşunlama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, 6136 sayılı kanuna muhalefet ile tehdit ve hakaret gibi suçlar yer alıyor. Operasyonlarda ruhsatsız tabancalar, 9 sahte pasaport ve çok sayıda delici ve kesici alet ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, "Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız." açıklamasında bulundu.

Mahzen-44 Operasyonu Suç Örgütü Elebaşı ve 15 Şüpheli Yakalandı asayiş içişleri bakanı ali yerlikaya açıklama samsun haber gündem haber