Maliye Bakanlığı Vergi Kaçakçılarını Takibe Aldı: Sıra Kuyumcular ve Doktorlarda...

TAKİP ET

Vergi kaçakçılığına karşı sıkı denetimler devam ediyor. Demir-çelik sektöründeki cezaların ardından şimdi sıra kuyumcu ve doktorlarda! İşte detaylar...

Maliye ve Hazine Bakanlığı, vergi kaçağıyla mücadele kapsamında firmaları sıkı takibe aldı. Demir-çelik sektöründe manipülasyon ve tekelleşme girişiminde bulunan firmalara kesilen cezaların ardından, vergi müfettişleri kuyumcu ve doktorları incelemeye alacak. Bu adım, vergi kaçakçılığıyla mücadelede önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Vergi müfettişleri, demir-çelik sektöründe fiyat istikrarını bozan ve kamuyu zarara uğratan firmalara yaklaşık 7 milyar TL'lik ceza kesti. Şimdi ise yüksek kazanç sağlamalarına rağmen vergi kaçırdıkları düşünülen kuyumcu ve doktorlar incelenecek.

Ekonomi yazarı Dilek Güngör, vergi kaçakçılığına ilişkin, "Önümüzdeki günlerde kuyumcular ve doktorlar gibi yüksek kazanç sağlamalarına rağmen vergi ödemeyenler tek tek tespit edilecek. Bu, sosyal adaleti sağlamak adına önemli bir adım" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçakçılığıyla mücadelede lira, KDV oranları ve İBAN hesaplarına odaklanmış durumda. İlk aşamada hileli KDV oranı uygulayan ve İBAN hesaplarını kiraya veren mükellefler tespit edildi. İkinci aşamada ise birçok sektör sıkı denetime tabi tutulacak ve usulsüzlükler ciddi cezaları beraberinde getirecek.

Maliye ve Hazine Bakanlığı Ekonomi bakanı mehmet şimşek Vergi kaçakçılığı Kuyumcular doktorlar inceleme denetim ekonomi samsun haber gündem haber