Manchester City, 4. kez üst üste şampiyon

TAKİP ET

Premier Lig'in 38. haftasında Manchester City, Etihad Stadı'nda West Ham United'ı konuk etti ve sezonu şampiyonlukla tamamladı.

Ev sahibi Manchester City, Phil Foden'ın 2. ve 18. dakikalarda, Rodri'nin ise 59. dakikada attığı gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı. West Ham United'ın tek golü 42. dakikada Muhammed Kudüs'ten geldi.

İspanyol teknik direktör Josep Guardiola yönetimindeki Manchester City, bu galibiyetle puanını 91'e çıkararak Premier Lig'de üst üste 4. kez ve toplamda 10. kez şampiyonluğa ulaştı. Manchester City, son 7 sezonda 6. kez şampiyon olarak İngiltere'nin en üst düzey futbol liginde art arda 4 defa şampiyonluk sevinci yaşayan ilk takım oldu.

Arsenal Kazandı Ama Şampiyonluk İçin Yetmedi

Şampiyonluk umudunu son haftaya taşıyan Arsenal, sahasında Everton'ı 2-1 mağlup etti. Arsenal'ın gollerini 43. dakikada Takehiro Tomiyasu ve 89. dakikada Kai Havertz kaydetti. Everton'ın tek golü ise 40. dakikada Idrissa Gueye'den geldi. Ancak, Manchester City'nin puan kaybı yaşamaması nedeniyle Arsenal, şampiyonluğun bir adım uzağında kaldı.

Liverpool, Klopp'a Veda Etti

Sezonun sona ermesiyle görevden ayrılacağını açıklayan Liverpool Teknik Direktörü Jurgen Klopp, takımının başında son maçına çıktı. Liverpool, Wolverhampton'ı Alexis Mac Allister'ın 34. ve Jarell Quansah'ın 40. dakikada kaydettiği gollerle 2-0 yendi. Wolverhampton'da Nelson Semedo, 28. dakikada direkt kırmızı kart gördü.

Bu sonuçların ardından Manchester City 91, Arsenal 89, Liverpool 82, Aston Villa 68, Tottenham 66 ve Chelsea 63 puanla 2023-24 sezonunu tamamladı. Son hafta maçında Fulham'a 4-2 yenilen Luton Town ise Sheffield United ve Burnley'den sonra ligden düşen son takım oldu.

manchester city