Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Başkanlığına Seçildi! AK Parti ve MHP'lilerden Oy Aldı

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin 424 delegesinin bulunduğu Tarihi Kentler Birliği seçiminde 495 oy alarak başkan seçildi. Bu sonuç, Yavaş'ın AK Parti ve MHP'den de oy aldığını ortaya koydu. Benzer bir durum, Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerinde de yaşanmıştı.

AK Parti ve MHP'den Yavaş'a Destek

Pendik'te bir otelde gerçekleştirilen genel kurulda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk yarıştı. Oylama sonucunda 716 geçerli oydan 495'ini alan Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçilirken, Öntürk 221 oy alabildi.

CHP'nin 424 delegesi bulunan seçimde Yavaş'ın 495 oy alması ve AK Parti ile MHP'nin adayı Öntürk'ün 221 oyda kalması, bazı AK Partili ve MHP'li delegelerin Yavaş'a oy verdiğini gösterdi.

İmamoğlu'na da AK Partililerden Oy

5 Haziran'da yapılan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) seçimlerinde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti adayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yarışmıştı. Genç 250 oy alırken, İmamoğlu 515 oyla seçimleri kazanmıştı. CHP'nin 448 delegesi bulunan seçimde İmamoğlu'nun 515 oy alması, "AK Partililer İmamoğlu'na oy verdi." yorumlarına yol açmıştı.

Erdoğan'dan Talimat

Kulislerde dolaşan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, TBB seçimlerindeki sonuçlar nedeniyle İmamoğlu'na oy veren AK Partililerin tespit edilmesi için talimat verdiği öne sürüldü. Bu gelişmeler, siyasette yeni tartışmalara neden olacak gibi görünüyor.