Mayıs Ayında Türkiye'de En Fazla Satılan Otomobil Markaları Belli Oldu

TAKİP ET

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında mayıs ayında en çok satışı yapan markalar Renault, Volkswagen ve Ford oldu. Ancak genel satışlarda azalış gözlendi.

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında mayıs ayında en fazla satışı yapan markalar belli oldu. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, geçen yılın aynı dönemine göre satışlar yüzde 10,1 azalarak 100 bin 305 adet oldu.

İlk Üç Marka

Renault, mayıs ayında toplam satışlarda ilk sırayı alarak 10 bin 850 adetle öne çıktı. Onu sırasıyla 9 bin 794 satışla Volkswagen ve 9 bin 50 adetle Ford takip etti.

Otomobil Satışlarına Bakış

Otomobil satışlarına göre değerlendirildiğinde Renault yine lider konumda bulunurken, onu 6 bin 208 satışla Chery ve 4 bin 647 ile Hyundai izledi. Fiat 4 bin 510 otomobil satışıyla dördüncü sırada yer alırken, Skoda 4 bin 162 adetle beşinci oldu.

Lüks Otomobil Satışları

Toplam 55 markanın yer aldığı ODMD listesinde mayıs ayında Smart, Seres, Neta ve Aston Martin hariç tüm markaların satış yaptığı görüldü. Togg'un teslimatları 4 bin 140 adet olarak gerçekleşirken, Tesla'nın satışları 10'da kaldı. Tesla markasına ait veriler, ODMD'ye resmi olarak bildirilmediği için kamuoyuna yapılan açıklamalar ışığında tahmini olarak belirleniyor.

Türkiye otomobil Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı mayıs ayında en fazla satışı yapan markalar Lüks Otomobil Satışları Otomobil Satışları İlk Üç Marka Renault Volkswagen Ford ekonomi samsun haber gündem haber