Memur ve Memur Emeklisi İçin Kritik Gün: Maaş Artışı Yarın Belli Olacak

TAKİP ET

Milyonlarca memur ve emekli, temmuz ayındaki maaş artışı için heyecanla bekliyor. Mayıs ayı enflasyon verileri yarın saat 10:00'da açıklanacak. Bu veriler, memur ve memur emeklilerinin alacakları zam oranlarını belirleyecek.

İlk dört ayın enflasyon oranı yüzde 18,72 olarak açıklanmıştı. Mayıs enflasyonuyla birlikte yılın ilk beş ayına dair veriler netleşecek ve zam oranları daha kesinleşmiş olacak.

Merkez Bankası'nın beklenti anketlerine dayanarak, 6 aylık enflasyon farkının yüzde 25 olabileceği öngörülüyor. Ancak, memur ve memur emeklileri için bu oranın yüzde 19,5 ile yüzde 20,5 arasında olabileceği ve yuvarlanarak yüzde 20'lik bir zam yapılmasının muhtemel olduğu belirtiliyor. Kesin sonuçlar ise 3 Temmuz'da açıklanacak.

En Düşük Emekli ve Memur Emekli Maaşlarına Zam Geliyor

Ocak ayında, kök maaşı 10 bin liranın altında olan tüm emeklilerin maaşı 10 bin liraya denk gelmişti. Bu uygulamanın devam etmesi halinde en düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira olacak.

Memur ve memur emeklileri yılın ilk altı ayında toplu sözleşmeyle yüzde 15 zam almıştı. İkinci altı ay için ise yüzde 10'luk zam hakkı bulunuyor.

Enflasyon anketindeki tahminlerin gerçekleşmesi durumunda, memurların enflasyon farkı yüzde 9,1'e ulaşacak. Yapılan hesaplamalar sonucunda, temmuz ayında memur ve memur emeklilerinin alacağı zam yüzde 20 olacak.

Bu zam oranına göre, en düşük emekli maaşı 39 bin lirayı aşacak, en düşük memur emekli maaşı ise 16 bin liranın üzerine çıkacak.

Memur ve Memur Emeklisi emekli maaşları Kritik Gün maaş artışı temmuz ayı samsun haber ekonomi gündem haber