Meyvede 'kahverengi kokarca' ile mücadele zamanı

TAKİP ET

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, meyvede 'kahverengi kokarca' ile mücadele zamanı olduğunu vurgulayarak, özellikle şeftali, kivi, Trabzon hurması ve diğer meyve gruplarında popülasyon yoğunluğuna göre kimyasal mücadelenin geciktirilmeden yapılması gerektiğini belirtti. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, fındık alanlarında da kahverengi kokarca ile mücadeleyi başlatmış durumda.

Sağlam, üreticilere seslenerek, zararlı popülasyon yoğunluğuna göre kimyasal mücadeleyi aksatmamaları gerektiğini söyledi. Üreticilerin, en yakın İl/İlçe Tarım Müdürlüklerine müracaat ederek gerekli önlemleri alabileceklerini vurguladı.

İlaçlama yapılırken koruyucu kıyafetlerin kullanılması, ilaçlama esnasında gıda tüketilmemesi, rüzgarlı ve yağışlı havalarda ilaçlama yapılmaması gibi tavsiyelerde bulunan Sağlam, ayrıca ilaçlama ekipmanlarının temizlenmesi ve boşalan bitki koruma ürünleri kutularının uygun şekilde imha edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Kahverengi kokarca ile mücadelede biyolojik, biyoteknik ve kimyasal mücadele metotlarının bir bütün olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan Sağlam, üreticilerin il ve ilçe müdürlüklerinden gelen uyarıları dikkatle takip etmelerinin önemini vurguladı.