MHP Genel Başkanı Bahçeli: Beklentimiz İsrail'in Katil Başbakanı ve Savunma Bakanı Hakkında Yakalama Kararı Çıkarılması

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi ve İsrail Başbakanı ve Savunma Bakanı hakkında Türkiye'nin yakalama kararı çıkarması gerektiğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, İstanbul'un 571 yıl önce "sevdalısı" Türk milletiyle kavuştuğunu belirtti. Bahçeli, İstanbul'un kötü yönetimi ve israf uygulamaları üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirerek, "İstanbul'un bugünkü ızdıraplı hali bizi üzüyor" dedi.

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarının devam ettiğini hatırlatan Bahçeli, 7 Ekim 2023'ten bu yana 36 bine yakın Filistinlinin hayatını kaybettiğini vurguladı. Gazze'deki insanlık dışı saldırılara dikkat çeken Bahçeli, "Netanyahu, yani caniyahu başta olmak üzere İsrail yönetimini tüm öfkemle lanetliyorum" dedi. Bahçeli, uluslararası Adalet Divanı'nın Refah'a düzenlenen saldırıları durdurma kararına rağmen İsrail'in saldırılarını sürdürdüğünü belirtti.

Bahçeli, "Beklentimiz, İsrail’in katil başbakanı ve savunma bakanı hakkında ülkemizin bir an evvel yakalama kararı çıkarmasıdır" diyerek, soykırım karşısında sessiz ve seyirci kalanları eleştirdi. Ekonomik, diplomatik ve ticari tedbirler yerine cezalandırıcı ve askeri yaptırımların devreye girmesi gerektiğini savundu.

Bahçeli, ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütü PKK'nın paravan örgütü SDG (PKK) ile yeni bir oyun kurduğunu ve bu durumun Türkiye'nin bölünmesinde yeni bir etap olduğunu belirtti. Türkiye'nin Suriye yönetimiyle işbirliği yaparak terör örgütünün işgal ettiği alanlara yönelik askeri operasyonlar düzenlemesi gerektiğini söyledi.

Bahçeli, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye'nin güvenliği için bir güvence olduğunu vurgulayarak, "Milli güvenliğimizi tehdit edenlerin bu gerçeği itiraf ve ifadeleri mümkün değildir" dedi.

MHP lideri ayrıca, 2 Haziran'da yapılacak yerel seçimlerde MHP ve Cumhur İttifakı'nın başarılı olacağını ve Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinin yüzlerini kara çıkarmayacağını belirtti.

Galatasaray Futbol Kulübü'nü şampiyonluğundan dolayı tebrik eden Bahçeli, TBMM'deki tahriklere aldırılmaması gerektiğini ifade ederek, "Sabırlı olacaksınız, öfkenizi erteleyeceksiniz, milletinizin sahibi olacaksınız" dedi.

Son olarak Bahçeli, sahipsiz hayvanlarla ilgili tartışmalara değinerek, "Bu konuyu Türkiye'de herkes tartışıyor. Tartışma yerine çözüm üretilmesi gerekir" yanıtını verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli israil başbakanı savunma bakanı yakalama kararı çıkarılması tepki Netanyahu siyaset samsun haber gündem haber