MHRS Onaylı Randevu Sistemi Başladı

TAKİP ET

Randevu Gelmemelerine Son! Sağlık Bakanlığı, MHRS Onaylı Randevu Sistemi ile Hastaları Muayeneye Teşvik Ediyor

Bugün itibariyle Sağlık Bakanlığı, MHRS Onaylı Randevu Sistemi'ni devreye aldı. Bu yeni sistemle devlet hastanelerinde vatandaşların daha etkin muayene randevusu alması hedefleniyor.

MHRS Onaylı Randevu nasıl alınır?

Hastalar, Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kuruluşlarından, MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya "ALO 182" çağrı merkezi aracılığıyla randevu oluşturabilirler.

Onaylı Randevu için son onay saati nedir?

Randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar hastaların randevularını onaylaması veya gelemeyeceklerini bildirmesi gerekmektedir. Onay işlemi, randevu alınan kanallar üzerinden gerçekleştirilecektir.

Onaylı Randevu iptali ne zaman yapılır?

Herhangi bir işlem yapılmayan randevular, bir gün önce saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilecektir. Bu durumda, hasta tekrar randevu alabilecek ve herhangi bir kısıtlama uygulanmayacaktır.

Randevuya gitmeyenlerin durumu nedir?

Randevusunu onaylamasına rağmen muayeneye gitmeyenler, aynı branşta 15 gün boyunca yeni randevu alamayacaklar. Ancak, bu kişiler Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarından randevusuz hizmet alabileceklerdir.

Kimler Onaylı Randevu uygulamasından muaf tutulmuştur?

65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları bu uygulamadan muaf tutulmuş olup, her zaman randevu alabileceklerdir.

Bu yeni sistemle birlikte, hastalar, hastaneler ve hekimler zamanı daha verimli kullanabileceklerdir. Boş kalan randevu saatleri, talep bırakan hastalara öncelik verilerek kullanılacak ve böylece hizmet bekleyen hastalara daha hızlı ulaşılması sağlanacaktır.

Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) onaylı randevu sistemi hastane sağlık samsun haber gündem haber