Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı: 'Anayasa değişikliği acil olarak ele alınmalı'

TAKİP ET

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı, yeni Anayasa değişikliğinin acil olarak gündeme alınması gerektiğini belirterek, destek mesajı verdi.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı, hükümete yeni Anayasa konusunda acil adım atma çağrısı yaptı. Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu olarak her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarının mesajını veren Kabadayı, "Hükümete çağrımız; yeni Anayasa ihtiyacını aciliyetli konu olarak gündeme alın. Gerekirse siyasi parti genel başkankanları ile ön görüşmeyi biz yapalım "dedi. 

DESTEK MESAJI 

Kabadayı, "Vesayetten muhtıralara ve darbeye kadar nice yükü omuzlarından atan Türkiye’nin, 12 Eylül Anayasası'ndan bu ülkeyi kurtaracak dirayete sahip olduğuna yürekten inanıyoruz. Yüz yıllık köklü bir geçmişi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının milli iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı ve üyesi olan milletvekilleri de hiç zaman geçirmeden harekete geçmelidir. Geniş yelpazeli uzlaşmacı çok net anlaşılır  yüzde 100 yeni bir sivil Anayasayı hazırlanmalıdır. Gerekirse halk oylamasına gidilmelidir "ifadelerini kullandı.