MİT'in Kamışlı Operasyonu: PKK/YPG Lideri Ali Dinçer Öldürüldü

TAKİP ET

MİT'in Kamışlı'da düzenlediği operasyonda, PKK/YPG'nin sözde Cezire sorumlusu Ali Dinçer etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçleri, terörle mücadelede kararlılıkla devam ediyor. Kent merkezlerinde ve kırsal alanlarda örgüt mensuplarının izleri tek tek sürülüyor. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) bu kapsamda başarılı operasyonlara imza atmaya devam ediyor.

Kamışlı'da Başarılı Operasyon

MİT, Suriye'nin Kamışlı bölgesinde düzenlediği nokta operasyonla, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan, PKK/YPG'nin sözde Cezire sorumlusu Ali Dinçer’i etkisiz hale getirdi.

MİT Tarafından Takip Ediliyordu

Terör örgütü PKK’ya 1991 yılında katılan Ali Dinçer, birçok kanlı eylemde yer aldı. MİT, Dinçer’i uzun süredir takip altındaydı ve sonunda Kamışlı'da başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

Geçmiş Eylemler ve Sorumluluklar

Ali Dinçer, birçok kanlı saldırının planlayıcısı ve uygulayıcısıydı. 1997 yılında Elazığ'ın Karakoçan ilçesindeki Demirtaş köyünü basarak köylülerin mallarına el koydu. 13 Kasım 1997’de Bingöl Yayladere bölgesinde Jandarma Er İhsan Bahçıvan'ın şehit olduğu saldırının talimatını verdi. 20 Temmuz 1999’da Bingöl’de polis memurları Ahmet Birkaç ve Mustafa Yüksel'in şehit edildiği saldırının faili ve planlayıcısıydı.

Dağlıca Şehitlerinin Kanı Yerde Kalmadı

Dinçer, 2007’de Dağlıca’daki Komando Taburuna yönelik saldırıda 12 askerin şehit olduğu, 16 askerin yaralandığı saldırıya bizzat katıldı. 2008’de Aktütün Jandarma Karakolu’na yapılan eylemlerde de sorumluydu. 2015’te Çukurca’da askeri konvoyun mayınlanması ve Üzümlü Sınır Kapısı’nda görevli gümrük memurlarının kaçırılması gibi birçok saldırının talimatını verdi.

MİT terörle mücadele Ali Dinçer Kamışlı PKK YPG Cezire sorumlusu nokta operasyon güvenlik güçleri terör operasyonu