MİT'ten Irak'ta Nokta Operasyon: Terörist Sedat Aksu Etkisiz Hale Getirildi

TAKİP ET

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından gerçekleştirilen operasyonda Irak'ın Gara bölgesinde etkisiz hale getirilen terörist Sedat Aksu'nun, terör örgütünün sözde konsey yöneticisi olduğu belirlendi.

MİT'in Irak'ın Gara bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonda etkisiz hale getirilen terörist Sedat Aksu'nun, terör örgütü içinde önemli bir konumda olduğu ortaya çıktı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, Aksu'nun yurt içinde, Suriye ve Irak'ta güvenlik güçlerine yönelik terör eylemlerinin planlayıcısı olduğu tespit edildi.

Şevger Çiya kod adıyla bilinen terörist Aksu, Pençe-Kilit harekat bölgesinde eylem hazırlığında olan örgüt mensuplarına silah ve mühimmat sağlıyordu. MİT operasyonuyla Aksu ve beraberindeki teröristler etkisiz hale getirildi.

Terörist Aksu'nun örgüt içinde 1998'den bu yana faaliyet gösterdiği ve Irak'ta örgütün sözde yöneticisi olarak görev yaptığı belirlendi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) MİT en Irak a Nokta Operasyon Terörist Sedat Aksu Etkisiz Hale Getirildi Irakın Gara bölgesi asayiş samsun haber gündem haber