MMO Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Nail Yolaydın: 'LPG'li araçların bakımlarını aksatmayın'

TAKİP ET

MMO Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Nail Yolaydın, LPG'li araç sahiplerine düzenli bakımlarını yaptırmaları uyarısında bulundu. Yolaydın, gaz kaçağı nedeniyle yanan bir aracı örnek gösterdi.

Makine Mühendisleri Odası(MMO)  Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Nail Yolaydın, Canik  İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde meydana gelen bir araç yangını örnek göstererek LPG'li araç kullanan sürücüleri uyardı. Aracın gaz kaçağı nedeniyle yandığına dikkati çeken Yolaydın, yapılan  değişiklikle 'LPG Sızdırmazlık Kontrolü' uygulamalarına tamamen son verildiğini hatırlattı. 

'BAKIMLAR DÜZENLİ YAPILMALI'

Yolaydın, "Meslek disiplinimize giren bu konuda benzinli araçlara yapılan LPG montajlarının kontrol altına alınması ve teknik usullere ve projesine uygun yapılıp yapılmadığı konusu mutlaka uzman teknik birimler tarafından takip edilmelidir.
Bilinmesi gerekenler; LPG’nin basınç altında sıvı hale getirilmiş petrol gazından oluştuğu, sistem basınç altında olduğu içinde basınca dayanıklı malzemelerden yapılması önemli bir husustur.

LPG’li araçların gaz kaçak kontrollerinin ve bakımlarının düzenli olarak yaptırılması durumunda LPG son derece güvenli ve çevreci bir yakıttır. Eskiyen tankların değişmesi, arızalı ve ömrünü doldurmuş parçaların standartlara ve yönetmeliklere uygun malzemeler ile yenilenmesi de yine önem arz etmektedir. Bu denetimlerin ve kontrollerin tarafsız bir göz ve bu konuda yetkili kişilerce yapılması çok önemlidir "ifadelerini kullandı.