Montella: "EURO 2024 İçin Heyecanlıyız"

TAKİP ET

A Milli Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Vincenzo Montella, EURO 2024 kapsamında Almanya'da TRT SPOR'a konuk oldu. Montella, turnuva öncesi heyecanını ve takımın durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Montella'nın Açıklamalarından Satır Başları

Turnuva Heyecanı ve Sakatlıklar

"Zaman daralıyor, başlangıca yaklaşıyoruz. Biraz heyecanlıyız. Yaşadığımız sakatlıklar beni çok üzdü. Özellikle Enes ve Ozan'ın sakatlıkları. İrfan Can, Polonya maçında bir rahatsızlık geçirdi. Benim için çok önemli bir oyuncu. Onu korumak için elimizden geleni yaptık. Kadrodan çıkarılacağı nereden çıktı bilmiyorum. Son ana kadar bekleyeceğiz. Oynayabilirse üçüncü maçta oynamasını istiyoruz, olursa daha erken tabii."

Takımın Gelişimi

 "Geldiğimiz günden bu yana takımın gelişimi çok iyi etkilendi. Kendine güvenen ve ne yaptığını bilen bir takım oluştu. Sonuçlardan bağımsız olarak son iki maçımız çok iyiydi, biz tabii ki kazanmak istiyoruz. Sakatlıklarla ilgili de mesela Fenerbahçe'de oynayan oyuncular geçtiğimiz sezonu Haziran ayında açmıştı, bu kadar uzun sezonlarda sakatlıklar daha olası olabiliyor."

Oyuncuların Durumu ve Bek Endişesi

 "İsmail Yüksek çok iyi hazırlanıyor ve sakatlığını atlatmaya çalışıyor. Ona ihtiyacımız var ve orta sahada onsuz oynamak istemiyoruz. Bek konusunda biraz endişem var çünkü 3 oyuncumuz var. Onları daha idareli kullanmak istiyorum."

Hakan ve Arda'nın Rolleri

 "Hakan'ın şu an en iyi bölgesinde oynadığını düşünüyorum. Bizim için çok önemli bir oyuncu. Arda ise hem Fenerbahçe'de hem de Real Madrid'de genelde sağ kanatta oynadı. Tek başına oynasaydı on numara olabilirdi ama şu an için sağ kanat oynamaya daha yakın gibi. En önemlisi dengeyi iyi kurabilmek. Son maçta iyi oynadı ama isteklerimizi tamamıyla anlaması gerekiyor. Arzumuz var, onunla başlayabiliriz. Ancak sonradan da oyuna alabilirim onu. Şu an karar aşamasındayım."

Adım Adım İlerlemek

 "Çok büyük hayallere sahip olmalıyız ama küçük adımlar atmalıyız. Çünkü uzun bir adım attığımızda takılıp düşme ihtimalimiz artar aksi halde."

Gürcistan Maçı

 "Gürcistan iyi kapanıyor ve kaymaları iyi yapıyor. Çok sabırlı bir şekilde sahada yapmamız gerekenleri yapmalıyız."

Genç Oyuncuların Durumu

 "Arda Güler, Kenan Yıldız ve Semih Kılıçsoy benzer bölgelerde oynuyorlar ve benzer yaştalar. Üçünü birden oynatmak kumar olabilir."

Montella, takımın moralini yüksek tutarak turnuvaya en iyi şekilde hazırlanmayı hedeflediklerini belirtti. Türkiye, EURO 2024'teki mücadeleye heyecan ve umutla başlıyor.

vincenzo montella euro 2024