Montella: Türk Yüreğini Sahada Gördük

TAKİP ET

Vincenzo Montella, A Milli Takım'ın çeyrek finale yükselmesi sonrası takım ruhunu ve Türk yüreğini övdü.

A Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü Vincenzo Montella, takımın çeyrek finale yükselmesiyle ilgili büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Leipzig'de gerçekleşen ve Avusturya'yı 2-1 mağlup ettikleri karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında Montella, takımın gösterdiği performansı ve kaleci Mert Günok'un son dakikada yaptığı kurtarışı övdü.

Kaleci Mert Günok’un Kritik Kurtarışı

Montella, kaleci Mert Günok'un son saniyelerdeki kurtarışı için, "Mert’i tebrik ediyorum. İşi zaten gol kurtarmak ama son dakikalardaki bu kurtarışı inanılmazdı. Bu takım ruhunu sahaya yansıttıkları için takımı tebrik ediyorum. Tüm ülke için çok mutluyum" dedi.

Arda Güler’in Performansı

Genç futbolcu Arda Güler'in performansını da değerlendiren Montella, "Arda, takım için çok çalıştı, daha önce hiç görmediğim kadar çok koştu. Takım için oynadı ve fiziksel olarak da katkı sağladı. Fiziksel kapasitesini geliştirmesi gerekiyor ve kendisini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Takım Ruhunun Gücü

Montella, "Sahada ciddi bir takım ruhu gösterildi. Bu ruhu sahada görmek istisnai, harika bir şey. Formasyonun, taktiğin ötesinde bunu görmek çok önemli. Bugün Türk yüreğini sahada gördük" ifadelerini kullandı.

Geçmişten Gelen Rekabet

Avusturya'ya karşı aldıkları sonucun hatırlatılması üzerine Montella, "O hazırlık maçından dolayı çok eleştirildik. EURO 2024’de yer alan takımlarla bu maçları oynadık. Negatif açıdan baktığımızda en dip noktayı Avusturya karşısında gördük. Bu galibiyet için çok mutluyum" dedi.

Fatih Terim ve Şenol Güneş ile Kıyaslama

Fatih Terim ve Şenol Güneş ile kıyaslanması hakkında konuşan Montella, "Eğer bu iki efsane isimle kıyaslanıyorsam yıllarca Türk futbol tarihini yazmış, ben bundan ancak mutlu olurum. Bu iki isim futbolun iki temel taşı" açıklamasında bulundu.

Taraftarların Desteği

Montella, taraftarların desteğinden övgüyle bahsederek, "Taraftar ciddi olarak bizimle beraber, tutkulu, büyük sevgi gösteriyor. Almanya’da bulunan Türk taraftarlarına ve dünyadaki tüm Türklere mutluluk verdiysek bundan mutluluk duyuyorum" dedi.

Hollanda Maçı Hazırlıkları

Çeyrek finalde Hollanda ile karşılaşacaklarını belirten Montella, "Her maç farklıdır. Bizim bu ruhu, beraberliği, inancımızı sürdürmenin yollarını ayırmamız lazım. Bu birlikteliğimizi sürdürmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Montella A Milli Futbol Takımı Türk yüreği Mert Günok arda güler Avusturya maçı Hollanda maçı EURO 2024