Moskova terör saldırısında 11 kişi tutuklandı

TAKİP ET

Dün akşam Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall konser salonunda gerçekleşen terör saldırısında en az 93 kişi hayatını kaybetti ve 100'den fazla kişi yaralandı. Saldırıyı DEAŞ üstlenirken, olayın failleri ise yakalandı.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, FSB Direktörü Aleksandr Bortnikov, Putin ile yaptığı görüşmede, Moskova'daki terör saldırısına karışan 4 terörist dahil olmak üzere 11 kişinin yakalandığını bildirdi.

DEAŞ, saldırının ardından sosyal medyada bir açıklama yaparak saldırıyı üstlendiğini belirtti. Örgüt, saldırının Krasnogorsk'taki konser salonuna üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, saldırıya ilişkin bir açıklama yaparak hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi ve yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu. Medvedev, teröristlerin sadece şiddete dayalı eylemlerden anladıklarını belirterek, teröristlerin ve destekçilerinin acımasızca cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca Medvedev, "Eğer saldırganlar Kiev rejimi tarafından destekleniyorsa, onlara ve arkalarındaki ideologlara karşı farklı bir yaklaşım göstermek imkansızdır. Tümü, terörist olarak kabul edilmeli ve acımasızca yok edilmelidir, devlet yetkilileri dahil. Ölüme ölüm." şeklinde bir açıklama yaptı.