Motorine Gece Yarısı Zam Geldi

TAKİP ET

Kurban Bayramı öncesi motorine zam geldi. İstanbul'da güncel benzin ve motorin fiyatları ile akaryakıt fiyatlarının hesaplanma yöntemi.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki dalgalanmalar vatandaşların benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip etmesine neden oluyor. Kurban Bayramı öncesinde indirim bekleyenler, gece saatlerinde yaşanan fiyat artışıyla hayal kırıklığına uğradı.

Motorine Gece Yarısı Zammı

Motorin grubunda gece yarısından itibaren 1 lira 34 kuruşluk bir zam yapıldı. Bu fiyat artışı, anında pompa fiyatlarına yansıdı.

Güncel Akaryakıt Fiyatları

İstanbul'daki güncel akaryakıt fiyatlarına göre:

Motorin litre fiyatı: 40.62 TL

Benzin litre fiyatı: 40.26 TL

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları belirlenirken çeşitli faktörler göz önünde bulunduruluyor. Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı hesaplanıyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek elde ediliyor. Bu veriler, belli bir fiyat değişim farkıyla gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatının belirlenmesine yardımcı oluyor.

akaryakıt fiyatları motorin fiyatları benzin fiyatları güncel akaryakıt fiyatları zamlı akaryakıt fiyatları motorin zammı benzin zammı