Müfredat Değişikliği Sonrası Öğretmenlere Yönelik Eğitim Başladı

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin Getirdiği Yenilikleri Öğretmenlere Aktarıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, onaylanan müfredat değişikliğinin ardından öğretmenlere yönelik eğitim programlarını başlattı.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitici eğitimi kursları" adı altında başlatılan eğitimler, yeni müfredatın getirdiği yenilikleri öğretmenlere aktarmayı hedefliyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak olan yeni müfredat için hazırlanan eğitim programına, yaklaşık 720 bin öğretmen katılacak.

Eğitimler, alanında uzman akademisyenler tarafından verilecek ve öğretmenlere yeni müfredatın amaçları, felsefesi, hedeflediği öğrenci profili, temel ilkeleri ve uygulama esasları hakkında detaylı bilgiler sunacak. Ayrıca, öğretmenlerin ders planlama, ölçme ve değerlendirme gibi konularda pratik becerilerini geliştirmeleri için örnek uygulamalara da yer verilecek.

Yöneticilere yönelik olarak da "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitim Yönetimi Eğitici Eğitimi Kursu" düzenleniyor. Bu kurslarda, okul ve kurum yöneticileri, 94 bin 246 yöneticiye yeni müfredatın yönetimi ve uygulanması konusunda eğitim verecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı Müfredat Değişikliği Öğretmenlere Yönelik Eğitim Başladı öğretmenler Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitici eğitimi kursları eğitim samsun haber gündem haber