Murzioğlu, İSO İlk 500'de Yer Alan Samsunlu Firmaları Kutladı

TAKİP ET

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 2023 raporunda "Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu" arasına girmeyi başaran Samsunlu altı firmayı kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Salih Zeki Murzioğlu, İSO ilk 500 listesinde yer alan altı firmanın işverenlerini, yöneticilerini, çalışanlarını ve tüm emeği geçenleri kutlayarak, geçen yıl dört firmayla yer alınan listede bu yıl altı firma olduğunu hatırlattı. Murzioğlu, yaşanan ekonomik zorluklara rağmen Samsunlu sanayicilerin üretime, istihdama ve ihracata devam ederek başarı öyküleri yazdığını belirtti. Samsunlu altı firmanın Türkiye’nin dev firmaları arasına girmelerini "takdire şayan" olarak değerlendiren Murzioğlu, bu firmaların zorlu koşullarda çalışarak, üreterek, insanlara iş ve aş sağlayarak önemli bir performans ortaya koyduklarını ifade etti.

Murzioğlu, üretimin, istihdamın ve ihracatın kalkınmada ne denli önemli faktör olduğunun farkında olduklarını ve Samsun’un daha iyi yerlerde olması için çaba harcadıklarını vurguladı. Oda olarak ihracatı artırıcı tüm yardımcı etkenleri harekete geçirmek için çalıştıklarını belirten Murzioğlu, ilimizin ekonomik gelişimi ve kalkınması hedefinde üreterek, ihracat yaparak, iş ve aş sağlayarak katkıda bulunan firmaların yöneticilerini, çalışanlarını ve tüm emeği geçenleri kutladı.

Listeye Giren Samsunlu Firmalar:

Yeşilyurt Demir Çelik Endüstrisi ve Liman İşletmeleri - 96. sırada
Ulusoy Un San. Tic. A.Ş. - 243. sırada
Sampa Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. - 295. sırada
Borsan Kablo Elektrik Aydınlatma İnşaat San. ve Tic. A.Ş. - 383. sırada
Samsun Yurt Savunma San. ve Tic. A.Ş. - 424. sırada
Unsan Un San. ve Tic. A.Ş. - 474. sırada