"Odacılar" Suç Örgütü Çökertildi: 34 Kişi Yakalandı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Batman merkezli 8 ilde düzenlenen "Mahzen-30" operasyonlarıyla "Odacılar" olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda örgüt yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda, suç örgütünün elebaşısı Doğan Güney'in liderliğinde faaliyet gösteren "Odacılar"ın yöneticilerinden Yonca Onat da dahil olmak üzere 34 şüpheli gözaltına alındı.

Suç örgütü üyelerinin, sosyal medya üzerinden sahte kiralık bungalov ev ilanları vererek vatandaşları dolandırdığı belirlendi. Toplamda 18 bin 635 kişinin mağdur edildiği tespit edilen dolandırıcılık olaylarında, zanlılar elde ettikleri gelirleri yasal bahis platformlarındaki hesaplara aktararak izlerini kaybettirmeye çalıştılar.

MASAK ile koordineli yapılan çalışmalar sonucunda, şüphelilere ait 1283 banka hesabına el konuldu ve toplam değeri 34 milyon 530 bin lira olan suç gelirlerinin aklanmasına yönelik işlemlere başlandı.

Operasyonlar sırasında ruhsatsız tabanca, cep telefonu, sim kart, banka ve kredi kartları ile diğer dijital materyaller de ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonların devam edeceğini belirterek, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonlara katılan jandarma personeli ile MASAK çalışanlarını tebrik etti ve milletin duasının onlarla olduğunu ifade etti.

Mahzen-30 operasyonları Odacılar Suç Örgütü Çökertildi 34 Kişi Yakalandı Batman Cumhuriyet Başsavcılığı MASAK İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ın açıklaması 8 ilde operasyon asayiş samsun haber gündem haber