Öğrenciler Bilim Atölye Evi'nde Bilimle Buluşturuluyor

TAKİP ET

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan Fahrettin Ulusoy Bilim Atölye Evi, öğrencilere bilim ve teknolojiyle tanışma fırsatı sunuyor.

Tekkeköy Belediyesi tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle tadilattan geçirilen eski okul binası, Fahrettin Ulusoy Bilim Atölye Evi olarak hizmet veriyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Dilek Çelikler ve Doç. Dr. Sibel Demir Kaçan'ın yürütücülüğünde 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden bu yana öğrencilere hizmet veren atölye, robotik kodlama, sosyo-bilimsel çalışmalar, uygulamalı fen öğretimi, yaratıcı drama, zeka oyunları ve bilim ve teknoloji alanlarında altı farklı atölyeden oluşuyor.

Atölyede ilkokul ve ortaokul öğrencilerine bu alanlarda beceri kazandırmayı hedefleyen çalışmalar, öğrencilerin ders saatlerinde randevu sistemiyle katılımına olanak tanıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, projenin başarısından ve öğrenci katılımından memnuniyet duyduklarını belirtirken, atölyenin koordinatörü Vedat Geyik ise öğrencilerin motivasyonunu artırmak için ünlü bilim insanlarının isimlerini önlüklerine yazdıklarını ifade etti.

Öğrenciler ise atölyede eğlenceli ve öğretici bir gün geçirdiklerini dile getirdi.

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan Fahrettin Ulusoy Bilim Atölye Evi, öğrencilere bilim ve teknolojiyle tanışma fırsatı sunuyor.

Atölye, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından yönetiliyor ve altı farklı atölyeden oluşuyor.

İlkokul ve ortaokul öğrencileri, atölyeye randevu sistemiyle katılarak bilimle buluşuyor.

 

samsun Tekkeköy Belediyesi Bilim Atölye Evi Öğrenciler Bilim Atölye Evi de Bilimle Buluşturuluyor Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Di