Öğrenciler Ter Dökerken Aileler Beklemede

TAKİP ET

Samsun'da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) başladı. Binlerce adayın sınav için ter döktüğü gün, aileler dışarıda heyecanlı bekleyişteydi.

Samsun'da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) başladı. Sabah saatlerinden itibaren sınavın yapılacağı okullarda binlerce aday hazır bulundu. Kimlik kontrolleri sonrasında adaylar okullara alınırken, dışarıda bekleyen aileler ise heyecanla çocuklarının başarısını bekledi.

Öğrenciler ve Aileler Heyecanla Bekledi

Sınava giren öğrenciler, bütün bir yıl boyunca verdikleri emeklerin sonucunu almak için ter dökerken, aileler de en az çocukları kadar heyecanlıydı. Okul önlerinde bir araya gelen aileler, sınavın bitmesini heyecanla bekledi.

Sınav öncesinde yapılan çalışmalarını ve duygularını ifade eden adaylar, büyük bir heyecan içinde olduklarını belirtirken, aileler de çocuklarının başarısı için dua etti.

YKS'nin ilk oturumu olan TYT'nin başlamasıyla birlikte, Samsun'da da eğitim ve öğretim camiası büyük bir sınav maratonuna giriş yaptı.

Samsun Yükseköğretim Kurumları Sınavı ın (YKS) ilk oturum Öğrenciler Aileler eğitim sınav samsun haber gündem haber