Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi TBMM'ye Sunuldu

TAKİP ET

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kariyer basamaklarında yazılı sınav kaldırıldı ve öğretmenlere şiddet cezaları artırıldı.

Öğretmenlerin merakla beklediği Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teklifin ayrıntılarını açıklarken, öğretmenlik kariyer basamaklarında yazılı sınavın kaldırıldığını duyurdu.

Kariyer Basamaklarında Yazılı Sınav Kaldırıldı

Abdullah Güler, öğretmenlerin atama öncesinde belirlenen sürelerde akademide eğitim alacaklarını ve başarılı olanların ilk görev yerlerine atanacağını belirtti. Teklifte ayrıca, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarına ilişkin cezaların artırılmasına yönelik düzenlemeler de yer alıyor.

Detaylar ve Amaçlar

Güler, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu: "Toplam 39 maddeden oluşuyor. 3 tane de geçici maddemiz var. Uzun zamandır çalışma içerisindeydik. Emeği geçen bütün milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Medeniyetimiz öğretmenleri her zaman ayrı bir yere koymakta. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) gerek bütçesiyle gerek merkez ve taşra teşkilatlarındaki personel sayısıyla ülkemizdeki en büyük kamu kurumlarından. Çocuklarımızın eğitilmesi ve geleceğe hazırlanması için nitelik bakımından yeterlilik en çok da milli eğitim sisteminin taşıyıcı kolonu olan öğretmenler için hayati önem arz etmektedir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran’da İstanbul’da düzenlenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı’nda yaptığı konuşmada Milli Eğitim Akademisi’nin kurulacağını açıklamıştı. Erdoğan, "Öğretmenlik mesleği ve Milli Eğitim Akademisi kurulmasıyla ilgili kanunun hazırlıklarını tamamladık. İnşallah yakında Meclis'te görüşmeleri başlayacak." dedi.

öğretmenlik kanunu TBMM Abdullah Güler öğretmen atamaları eğitimde reform Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere şiddet cezaları Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli Eğitim Akademisi