Oğuzhan Uğur'a 'baraj duvarı' davası

TAKİP ET

6 Şubat depremlerinin yaşandığı günlerde sosyal medya üzerinden yapılan "baraj duvarı çatladı" yönündeki paylaşımlar nedeniyle "Babala TV" isimli hesabın sahibi Oğuzhan Uğur ve iki kişi hakkında dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, bu paylaşımlar nedeniyle halk arasında korku ve panik yaşandığı, deprem bölgesindeki arama kurtarma faaliyetlerinin aksadığı belirtildi. İddianamede, Oğuzhan Uğur, Ercan Özdemir ve Kaan Kayacan'ın "basın ve yayın yoluyla halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Oğuzhan Uğur, paylaşımları kendisinin yapmadığını, gönüllülerle birlikte çalıştıklarını ve teyidi alınmayan hiçbir şeyin paylaşılmaması konusunda ekibi uyardığını ifade etti. Ercan Özdemir ise tweet atma yetkisi olmadığını belirterek suçlamaları reddetti. Paylaşımlar nedeniyle kamu barışının bozulduğu ve halk arasında korku yaratıldığı iddia edilen davada, üç kişi hakkında yargı süreci devam ediyor.