OKA'dan Turizme Yönelik Proje Geliştirme Atölyesi

TAKİP ET

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), 2024 Yılı Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Teknik Destek ve Fizibilite Desteği Programları kapsamında başvuru sürecini başlattı.

OKA tarafından başlatılan proje kapsamında, turizm sektörü paydaşlarını eğitmek, 2024 yılı çalışma programı hakkında bilgilendirmek ve turizm sektörüne yönelik ulusal stratejiler ile öncelikler hakkında paydaşları bilgilendirmek amacıyla proje geliştirme atölye çalışmaları düzenlenecek. Bu çalışmalar, turizm sektörüne yönelik ulusal, ajans ve dış kaynaklı çağrılara yönelik proje hazırlama kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor.

İlk proje geliştirme atölyesi, Salıpazarı Yerel Eylem Grubu Derneği iş birliğiyle Salıpazarı Gençlik Merkezi toplantı eğitim salonunda gerçekleştirildi. Atölyeye, Salıpazarı Yerel Eylem Grubu Derneği, Salıpazarı Kaymakamlığı, Salıpazarı Belediyesi, Salıpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ayvacık Belediye Başkanlığı ve Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekiplerinden personeller katıldı.

Atölye çalışmasında, öncelikle turizm sektörü bilgi sunumu ve proje döngüsü sunumları gerçekleştirildi. İkinci bölümde ise "Salıpazarı İlçesinde Doğa Turizminin Geliştirilmesi için Kurumsal Kapasite Oluşturulması" başlıklı teknik destek projesi ve tabiat anıtı olarak ilan edilen "Çalkaya Takım Şelalelerinin Doğa Turizmine Kazandırılması" başlıklı fizibilite projesi taslakları üzerinde çalışıldı.

Devam eden atölye çalışmaları başvuruları için merak edilen sorular, ajansın telefon ve e-posta adresinden sorulabiliyor.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) samsun 2024 Yılı Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Teknik Destek ve Fizibilite Desteği Programları İlk proje geliştirme atölyesi Salıpazarı Yerel Eylem Grubu Derneği Salıpazarı Gençlik Merkezi samsun haber ekonomi günd