Okullarda Son Ders Zili Yarın Çalacak

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyondan fazla öğrenci, 14 Haziran'da karne alarak yaz tatiline girecek.

2023-2024 eğitim öğretim yılında 74 bin okulda başlayan derslerin son zili 14 Haziran'da çalacak. Yeni tasarımlı karnelerde öğrencilere özel detaylı değerlendirmeler yer alacak. Ayrıca, sosyal etkinliklerdeki katılım ve performansları da karnelerine yansıtılacak.

Eğitimde Yeni Dönem

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla bu yıl yapılan düzenlemeler arasında, sınıf tekrarları ve ders geçme koşullarında değişiklikler bulunuyor. Yeni müfredat 2024-2025 eğitim öğretim yılında kademeli olarak uygulanacak ve öğretmenlere yönelik eğitici eğitim kursları düzenlenecek.

Sözleşmeli Öğretmen Atamaları

Yaz döneminde 20 bin sözleşmeli öğretmenin atanması için sınav süreçleri devam ediyor. Sözlü sınavlar, objektif kriterlerle değerlendirilecek ve yeni düzenlemeler doğrultusunda yapılacak.

Gelecek Yılın Planlaması

2024-2025 eğitim-öğretim yılı 9 Eylül 2024'te başlayacak. Yaz aylarında LGS ve YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenci yerleştirme süreçleri başlatılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı a (MEB) öğrenciler karne karne günü yarın Sözleşmeli Öğretmen Atamaları eğitimde yeni dönem 20 milyondan fazla öğrenci eğitim samsun haber gündem haber