OMÜ'de Farkındalık Etkinliği

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi'ndeki gönüllü öğrenciler, özel gereksinimli çocuklar için spor etkinliği düzenledi.

DOYASIYA EĞLENDİLER

OMÜ bünyesinde bulunan Altınkum Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nda eğitim gören 40 özel gereksinimli çocuk, gönüllü öğrencilerle, parkurları tamamlayıp, toplarla ve balonlara oynayarak doyasıya eğlendi. Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Eliöz, "Öğrencilerimizin fakültemizden mezun olduktan sonra özel kurumlarda çalışabileceklerini düşünüyoruz. Öğrencilerimiz ilk defa beraber çalışma fırsatını buldu. Bunun ihtiyaç duyulan bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu. 

TECRÜBE KAZANIYORLAR

Etkinliği organize eden OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Meryem Gezer Sevinç de Engelliler Haftası kapsamında özel gereksinimli çocuklalar ve gönüllü öğrencilerle etkinlik yapmak istediklerini belirtti.

Gönüllü öğrencilerin spor yöneticiliği ve antrenörlük bölümünde okuduklarını aktaran Sevinç, "200 gönüllü öğrencimiz festival tadında çocukları hem eğlendiriyor hem de farkındalık oluşturuyorlar. Gönüllü öğrencilerimiz için kişisel tecrübe olmasını da istedik. Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.