OMÜ'de "I. Uluslararası Teknoloji Transferi Sempozyumu" İle Teknoloji Transferi Masaya Yatırıldı

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen "I. Uluslararası Teknoloji Transferi Sempozyumu"nda, teknoloji transferinin önemi ve etkisi tartışıldı. Sempozyumda konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, teknoloji transferinin gelişmekte olan ülkeler için zorunlu bir eylem olduğunu vurguladı.

OMÜ'nün ev sahipliğinde düzenlenen sempozyum, 39 ulusal ve 6 uluslararası kurumun desteğiyle gerçekleştirildi. Temel bilimlerden mühendisliğe, sağlık bilimlerinden sosyal bilimlere kadar geniş bir yelpazedeki teknolojik yeniliklerin dünya çapında sunulması ve ticarileşme süreçlerinin kolaylaştırılması hedeflendi.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, yaptığı konuşmada teknoloji transferinin millet ve medeniyetler arasında dayanışma ve tatlı rekabetin bir yolu olduğunu belirtti. Ayrıca, teknoloji transferinin, var oluşun ve etkinliğin sağlanmasında kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal

Sempozyumda konuşan diğer katılımcılar arasında TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Samsun Valisi Orhan Tavlı da vardı. Prof. Dr. Mandal, Türkiye'nin araştırma yapma kapasitesinin arttığını ve özellikle özel sektörün bu alanda hızla ilerlediğini belirtti. Vali Tavlı ise teknoloji transferi konusunda OMÜ, Samsun Üniversitesi, Samsun Teknopark ve diğer kurumların önemli adımlar attığını ifade etti.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal

Sempozyum, dünya genelinden birçok bilim insanını bir araya getirerek teknoloji transferi konusunda fikir alışverişi ve iş birliği sağladı. Organize Sanayi Bölgeleri yerine "Organize Teknoloji Bölgeleri"nin önemine de vurgu yapıldı.

samsun samsun haber eğitim teknoloji Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) son dakika