OMÜ'de Türkçe Öğrenen Uluslararası Öğrencilerden Renkli Mezuniyet Töreni

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde Türkçe öğrenen uluslararası öğrenciler, düzenlenen şölenle mezuniyetlerini kutladı. OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'OMÜ TÜRKÇE Uluslararası Öğrenci Şöleni ve Mezuniyet Programı' renkli ve eğlenceli gösterilere sahne oldu.

Farklı ülkelerden gelen yaklaşık 450 uluslararası öğrenci, Türk öğrencilerin de eşliğinde Türkçe şarkılar söyledi, folklor gösterileri yaptı ve tiyatro oyunları sergiledi. Öğrencilerin canlı performansları, törene katılanlar tarafından büyük beğeni topladı.

"Türk Dilinin ve Kültürünün Gelişmesine Katkıda Bulunan Bir Üniversite Olacağız"

Törenin açılış konuşmasını yapan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, OMÜ’nün Türk dilinin ve kültürünün gelişmesine katkıda bulunan bir üniversite olma hedefini vurguladı. Prof. Dr. Terzi, “OMÜ olarak 11 yılı aşkın süredir Türkçeyi en iyi şekilde öğreterek mezunlar veriyoruz. Dilimizin yaygınlaşması ve dünyanın her yerinde temsilcilerimizin olması mutluluk verici. Türkiye’ye gelen tüm öğrenciler örf, adet ve geleneklerimizi öğrenerek bizleri temsil ediyor. Üniversitemizin, Türk dilinin ve kültürünün gelişmesine katkıda bulunarak gelecekte de çok daha fazla mezun vereceğine inanıyorum” dedi.

Programda ayrıca OMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman ve Uluslararası Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu da konuşma yaptı.

Şiirler, Tiyatro ve Halk Oyunlarıyla Dolu Dolu Bir Program

Konuşmaların ardından öğrencilerin Türkçe şiirler okumasıyla başlayan program, tiyatro gösterisi ve Karagöz ve Hacivat oyunu ile devam etti. Öğrencilerin Türkçe icra ettiği şarkılar ve söyledikleri tekerlemeler keyifli anlar yaşattı. Karadeniz yöresi halk oyunlarından horon gösterileri de büyük beğeni topladı.

Törene, İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Vedat Keleş, Öğrenci Daire Başkanı Ahmet Çakır ile çok sayıda yerli ve uluslararası öğrenci katıldı. Program, coşkulu ve eğlenceli anların ardından sona erdi.