OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Ülke Çapında Lokomotif Rolde

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı tarafından düzenlenen "Ondokuz Mayıs Ortopedi ve Travmatoloji Günleri"nde, Türkiye'nin önde gelen ortopedi ve travmatoloji uzmanları bir araya geldi. Toplantı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Dabak, OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı'nın hem bölgede hem de ülke genelinde lokomotif bir rol oynadığını vurguladı.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu’nda "Alt Ekstremitenin Zorlu Kırıklarında Redüksiyon ve Tespit İpuçları” temasıyla düzenlenen etkinlik, önemli ortopedi ve travmatoloji uzmanlarının katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğe yaklaşık 120 katılımcı iştirak etti. Açılış konuşmasını OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk yaptı. Konuşmasında, 19 Mayıs'ın Samsun'un kurtuluş mücadelesindeki tarihsel önemine değindi.

"OMÜ ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ ANABİLİM DALI, KÖKLÜ BİR KLİNİK"

Toplantı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Dabak, OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı'nın köklü bir klinik olduğunu belirterek, bugüne kadar 7 profesör, 9 doçent ve 65 uzmanın yetiştiği bu bölümün, bölge ve ülke genelinde önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.

OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı emekli Başkanı ve Bölümün Kurucusu Prof. Dr. Ali Birol Gülman, toplantıda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Etkinliğe ayrıca travma cerrahisinin Türkiye’de önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Mehmet Arazi, Prof. Dr. Cengiz Şen, Prof. Dr. Mehmet Halıcı ve Prof. Dr. Bahadır Alemdaroğlu da katılarak katkı sağladı.

BİLİMSEL AÇIDAN ZENGİN İÇERİK

Bilimsel açıdan zengin bir içeriğe sahip olan "Ondokuz Mayıs Ortopedi ve Travmatoloji Günleri", 4 farklı oturumdan oluştu. Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimi ve plaket takdiminin ardından sona erdi.

OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı'nın düzenlediği bu tür etkinliklerin, hem bölgesel hem de ulusal düzeyde ortopedi ve travmatoloji alanında önemli katkılar sağlamaya devam edeceği belirtildi.