OMÜ Vezirköprü MYO Ormancılık Bölümü Öğrencilerine Saha Eğitimi Verildi

TAKİP ET

OMÜ Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğrencileri, arazi tatbikatı uygulamaları dersi kapsamında saha eğitimi aldı. İlk arazi gezilerini Vezirköprü ormanlarında gerçekleştiren öğrencilere, orman yangınlarından orman zararlılarına kadar geniş bir yelpazede bilgi verildi.

Saha eğitimi sırasında öğrencilere, Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü'nde yangın ilk müdahale ekip binasında işletme şefi Oğuzhan Cindoruk tarafından orman yangınlarına karşı müdahale teknikleri ve kullanılan ekipmanlar hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

Ayrıca, orman zararlılarıyla mücadelede biyolojik ve biyoteknik yöntemlerin yanı sıra tohum bahçesi işleyişi ve yangın güvenliği konularında da eğitim verildi.

Öğrenciler, saha eğitimi kapsamında Dümrek Yangın Gözetleme Kulesi'ni ziyaret ederek, yangın gözetleme ve ilk müdahale süreçlerini yerinde gözlemleme fırsatı buldular.

Ayrıca, Vezirköprü merkez deposunda depo işleyişi hakkında bilgilendirilerek, orman emvali işlemleri konusunda pratik bilgiler edindiler.

Saha eğitimine Öğretim Görevlisi Dr. Cemile Çakır ve Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ali Sürmen de katılarak öğrencilere destek verdiler.

samsun vezirköprü ilçesi Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü OMÜ Vezirköprü MYO OMÜ Vezirköprü MYO Ormancılık Bölümü Öğrencileri OMÜ Vezirköprü MYO Ormancılık Bölümü Öğrencilerine Saha Eğitimi Verildi eğitim samsun haber gündem haber