Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, TR83 Bölgesi'nde Kalkınmanın Öncüsü

TAKİP ET

OKA, Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerini kapsayan TR83 Bölgesi'nde bölgesel kalkınmaya öncülük ediyor.

Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerini kapsayan TR83 Bölgesi'nde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) öncü bir rol üstleniyor. Bölgesel kalkınmaya sağladığı destekler ve gerçekleştirdiği projelerle tanınan OKA, 15 yıldır bölgenin gelişimine önemli katkılar sunuyor.

OKA'nın bölgede hayata geçirdiği projeler ve sağladığı destekler, bölgesel ekonomik dönüşümü destekliyor. Sanayi, turizm, sosyal kalkınma, çevre, enerji, kentleşme, tarım ve kırsal kalkınma gibi alanlarda yürütülen projeler, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Bu projeler sayesinde, bölgede turizm sektöründe mekansal dönüşüm sağlanırken, imalat sanayi alanında üretim kapasitesi ve istihdam olanakları artırılıyor.

OKA, uluslararası kaynakları bölgeye çekme konusunda da başarılı bir performans sergiliyor. Bugüne kadar 15 dış kaynaklı projeye başvuruda bulunarak, 54,3 milyon avro AB kaynağını bölgeye kazandıran OKA, "En Fazla Uluslararası Kaynağı Bölgesine Çeken Kalkınma Ajansı" unvanını almıştır.

Ajans, gelecek dönemde de bölgesel kalkınma alanında etkili çalışmalarını sürdürmeyi hedefliyor. Genç istihdamı, turizm, katma değerli üretim ve ihracat, girişimcilik gibi alanlarda başarılı projeler gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

OKA Genel Sekreter Vekili Mehlika Dicle, bölgenin kalkınma hedeflerine katkı sağlamak için çalışmaların devam edeceğini belirtti. Özellikle kadın girişimciliği ve kadın istihdamını desteklemeye yönelik faaliyetlere ağırlık vereceklerini vurguladı.