Ovacık Kooperatifi Atakum'da açıldı

TAKİP ET

Ovacık Belediyesi tarafından kurulan doğal ürünlerin satıldığı Ovacık Kooperatifi'nin 30'ncu satış mağazası Atakum'da açıldı. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'na, Atakumlular yoğun ilgi gösterdi.

Tunceli'nin Ovacık Belediyesi tarafından kurularak ürünlerini Türkiye'ye yayan SS. Ovacık Kooperatifi'nin 30'ncu satış mağazası Atakum'da Mimarsinan Mahallesi, Mustafa Kemal Bulvarı No: 17/A adresinde açıldı. Açılışa yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, kooperatifteki doğal ürünlerinden alışveriş yaptı.

Açılıştan önce Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci'yi ziyaret eden Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, kooperatif hakkında bilgi vererek üretilen ürünlerden hediye etti. Başkan Cemil Deveci de, Atakum Belediyesi'nin kuruluşuna öncülük ettiği Atakum Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin (ATAK) ürettiği ürünlerden Başkan Mehmet Maçoğlu'na hediye etti.

DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "Atakum Belediyesi de kooperatifçiliği destekliyor. Biz de bugün açılana benzer bir kadın kooperatifi kurduk. Bizim de üretim atölyelerimiz ve satış reyonlarımız var. Tunceli Belediyesi de bu konuda örnek çalışmalar yapıyor. Tuncelili üreticilerin ürünlerini Atakum'da halkla buluşturuyoruz. Tümüyle organik ürünler satışa sunulacak. Atakum Kadın Kooperatifi ile Tunceli Kooperatifi'nin dayanışması sonucu ortaya çıktı bu düşünce. Türkiye’nin her yerinde buna benzer dayanışma ağlarının yayılmasını umuyoruz" dedi.

ORGANİK VE DOĞAL ÜRÜNLER

Üretimin önemine değinerek katılımcılara teşekkürlerini ileten ve kooperatifin üretimi güçlendireceğini belirten Başkan Cemil Deveci, "Ovacık Kooperatifi'nin ürünleri artık burada satılacak. Hepsi organik ve doğal ürünler. Atakum'da doğal ürünleriyle sağlıklı gıdayı halka ulaştıran bir kooperatif mağazası daha açıldığı için çok mutluyuz. Samsunlular bu satış mağazasına dayanışmayla sahip çıkacaktır" sözlerini kaydetti.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci'yi ziyaret ederek, "Kooperatifçilik ve üretim üzerine sohbet ettik" ifadelerini kullandı.

YOKSULLUĞA KARŞI MÜCADELE

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ise ülkenin zenginliğine vurgu yaparak, emeğin önemine dikkat çekti. Konuşmasında, "Bu kadar zengin bir ülkede, emeğin büyük olduğu bir ülkede sermayenin, emeği sömürenlerin bu ülkede yaratmış olduğu kaosa karşı bizim politikamız. Biz emeği üretenlerin değeri olduğunu söylemeye çalışıyoruz. Yoksulluğa karşı mücadeleyi büyütmek için çaba harcıyoruz. Sömürüyle bizi yoksullaştırmaya çalışanlara karşı biz kazanacağız diyoruz. Bir araya gelerek omuz omuza gelerek emeği büyütüyoruz. Üreten biz yöneten de biz olacağız demeye devam edeceğiz. İşçiler kazanacak. Halk kazanacak" ifadelerini kullandı. 

Atakum'da faaliyet gösteren Ovacık Doğal Kooperatifi'nin yeni şubesi hizmete girdi. Açılışa katılan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci'ye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

OVACIK DOĞAL" MARKASIYLA RAFLARDA YERİNİ ALDI

Çoğunluğu kadınlar tarafından, kolektif biçimde üretilen ve üreticiden direkt tüketiciye ulaştırılan ürünler "Ovacık Doğal" markasıyla raflarda yerini aldı. Gelirinin kooperatif fonlarına aktarılarak toplumla paylaşıldığı Ovacık Doğal’da bal ve arı ürünleri, bakliyatlar, çerez ve reçel üretilerek hesaplı fiyatlarla tüketicilerle buluşuyor. 

Ovacık Belediyesi tarafından kurulan SS. Ovacık Kooperatifi'nin 30'ncu satış mağazası, Atakum'da Mimarsinan Mahallesi, Mustafa Kemal Bulvarı No: 17/A adresinde açıldı.