Özel Hanedan Bakım Merkezi'nde engelli bireyler hünerlerini sergiledi

TAKİP ET

Samsun'un Ayvacık ilçesinde yatılı bakım hizmeti veren Özel Hanedan Bakım Merkezi, Özel Atakum Bakım Merkezi ile birlikte Engelliler Haftası etkinliğine imza attı. Geniş katılımla gerçekleşen program renkli gösterilere sahne oldu.

Samsun'da bulunan Ayvacık Hotel'de düzenlenen programa; Ayvacık Kaymakamı Melikşah Şahin, Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Yüksel Kıyak, Ayvacık İlçe Jandarma Komutanı Burak Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Faruk Türk, Ayvacık Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Arslanbay, muhtarlar, engelli bireyler ve sosyal hizmet, psiko-sosyal, sağlık çalışanları ve bakım personelleri ve davetliler katıldı.

Özel Hanedan Bakım Merkezi sahibi Arife Tosun, engelli bireylerle ilgili toplumda farkındalık oluşturmak ve onlara destek olmak amacıyla hazırladıkları etkinlikle ilgili şunları söyledi:

MERHAMET VE VİCDAN İLKELERİYLE HAREKET EDİYORUZ

"Peygamberi Efendimizin 'Merhamet edene merhamet olunur' sözünde de ifade edildiği üzere bizim çalışma alanımız; insanlığa karşılıksız hizmet gayesiyle yola çıkan, ömrünü insanların iyiliği için vakfeden ve feda eden gönüllülerin alanıdır. Selçuklu'dan Osmanlı'ya, Türkiye Cumhuriyeti'nden günümüze gelinceye dek ecdadımız, merhamet ve vicdan noktasında dünyaya örnek olmuştur. Bizler, engelsiz yaşamı sunabilmek için devletimizin desteğiyle empati kurarak, bakım merkezlerimizi dünyaya örnek olacak şekilde inşa ettik."

ENGELLİ BİREYLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Program kapsamında davetlilere slayt eşliğinde Özel Hanedan Bakım Merkezi ve Özel Atakum Bakım Merkezi'nin tanıtım videosu izletildi. Engelli bireyler tarafından hazırlanan şiirlerden ve şarkılardan oluşan dinletiler duygu dolu anlar yaşattı.

Özel Atakum Bakım Merkezi'nin halk oyunları gösterisi, halk eğitim hocaları ve engelli bireylerin birlikte hazırladığı semazen gösterisi icra edildi. Özel Hanedan Bakım Merkezi müzik korosu sevilen şarkıları seslendirdi. Davetlilere canlı müzik eşliğinde yemek ikram edildi ve program tebriklerin alınmasıyla sona erdi.

samsun samsun haber engelli son dakika