Özgür Özel'den Depremzedelere Destek: "Türkiye'nin En Büyük Direnişini Başlatacağım"

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Malatya'da depremzedeler için son kez verilen kira yardımının durdurulması üzerine Türkiye'nin en büyük direnişini başlatacağını açıkladı. Özel, Malatya'daki ziyaretinde depremzedelerle bir araya gelerek yaşanan sorunları dile getirdi.

Özgür Özel, Malatya'da depremlerin ardından yapılan kira yardımlarının bu ay sona erdiğini belirterek, "Türkiye'nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım. Sana depremzedeyi ezdirmeyiz. Biz kira yardımını yeniden uzatın dedik ama bize 'Para bulamayız' diyorlar. Milyonlarca kişiyi kira yardımından mahrum bırakırsanız, depremzedeler mücadele etmek isterlerse Türkiye'nin en büyük direnişini bu kira yardımı için başlatacağım" dedi.

Özel, 6 Şubat 2023'te Malatya'nın da etkilendiği depremler sonrasında vaat edilen 103 bin konut yerine sadece 7 bin 881 konutun verildiğini ve birçok depremzedenin hala barınma sorunu yaşadığını vurguladı. Ayrıca, orman yangınları konusunda da Meclis'in acil olarak harekete geçmesi gerektiğini belirterek, önümüzdeki hafta Meclis'te konuyu gündeme getireceklerini söyledi.

 

özgür özel chp malatya