Özgür Özel'den Erdoğan'a Uçak Yanıtı

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kıbrıs'a birlikte gidelim dedim ama kendi uçaklarıyla gideceklerini söylediler' açıklamasına yanıt verdi. Özel, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özel'in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

SİVAS KATLİAMI ANMASI:

"Geçen hafta Sivas'taydık. 31 yıllık bir insanlık ayıbının 31. yılında ama birinci yılındaki kadar tepkili, yüreğinde acıyı hisseden ve adalet arayışındaki inancımızla Sivas'ta hep birlikteydik. Madımak'ta katledilen 33 canımızı ve o günden bu yana acıyı yüreğinde hisseden aileleri, davayı büyük bir sabırla takip eden hukukçu dostlarımızı saygıyla selamlıyoruz. Yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın Alevi'lerin Sünni'lere kardeşliği. Eşit yurttaşlık mücadelesinin takipçisiyiz."

ERKEN SEÇİM MESAJI:

"Gelecek seçimlerde CHP'ye oy verdiğinizde cebinizdeki paranın 10 kat değerli olduğunu göreceksiniz. Elektrik faturalarının ve yakıt fiyatlarının düşeceğini düşüneceksiniz. Vatandaş seçim istediğini her geçen gün daha yüksek sesle söylüyor. İlk genel seçimlerde partimiz iktidar olacak."

ERDOĞAN'A UÇAK YANITI:

"20 Temmuz'da Kıbrıs'ta olacağız. Sayın Erdoğan yine uçakta bize yönelik açıklama yapmış, 'Biz çağırdık onlar gelmedi' diye. Biz kendi uçağımızla gidiyoruz. Erdoğan'ın kafası karışmış olabilir ama Ajet ve THY filosundaki tüm uçaklar CHP’nin uçaklarıdır. Çok önceden planladığımız şekilde 2 gün önceden Kıbrıs’a gideceğiz."

Özgür Özel’in bu açıklamaları, partisinin gündeme ilişkin duruşunu net bir şekilde ortaya koyarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştirilerine de yanıt verdi.