Özgür Özel'den Sokak Hayvanları Mesajı: Cinayete Prim Vermeden Çözeceğiz

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda sokak hayvanlarına ilişkin önemli mesajlar verdi. Özel, sokak hayvanları için yapılacak düzenlemelere yönelik, "Feda edilecek bir tek canımız yok. Barınak sayısını artırmak, kısırlaştırma kampanyası başlatmak zorundayız" dedi ve sorunu cinayete prim vermeden çözeceklerini belirtti.

Özel, Gezi Parkı eylemlerinin 11. yıl dönümünde Gezi'yi selamlayarak, gösterilerin iktidarın orantısız güç kullanımıyla kötü sonuçlar doğurduğunu ifade etti. Gezi hükümlülerinin içeride tutulmasının büyük bir hak ihlali olduğunu vurgulayan Özel, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen içeride tutulmalarının zulüm olduğunu söyledi.

İliç'teki toprak kayması ve kapasite artışı iznini veren Murat Kurum’u eleştiren Özel, bilirkişilerin asli sorumlu olarak Kurum'u işaret ettiğini belirtti.

VATANDAŞA İHBAR ÇAĞRISI

Hazine Bakanlığı'nın vergi kaçıranları ihbar etme çağrısına değinen Özel, geçtiğimiz yıl KKM ile yapılan 1.2 trilyon liralık fon transferini eleştirerek, bu durumu "fakirden zengine fon transferi" olarak nitelendirdi.

Özel, sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler konusunda endişelerini dile getirdi ve "Türkiye'de başıboş köpek sorunu vardır. Bu bir güvenlik sorunu haline dönüşmüştür elbette çözülmelidir ancak ekonomi bahanesiyle canları katletmek... Uyutmak diyerek masumlaştırmayın. Uyutmak değil katletmek..." ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Özel, öldürme niyetinde olanlara seslenerek, 2020 yılında yapılan komisyon çalışmalarının hayvan hakları fonunun kurulmasını önerdiğini hatırlattı. "Toplayalım öldürelim" yaklaşımının sonuç vermeyeceğini, ötanazinin maliyetinin kısırlaştırmaktan daha pahalı olduğunu belirtti.

CHP'NİN TEMATİK MİTİNGLERİ

Özel, emeklilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini ve 2 Haziran'da Rize'de çay üreticileri için düzenlenecek mitinge katılacaklarını açıkladı. "Çay üreticisinin bıçağı kemiğe dayandı. Çay emekçileri için Rize'de olacağız. Milli servetimiz çayı konuşacağız. Hakkaniyetli taban fiyat için mücadeleye destek vereceğiz," dedi.

Özel, sokak hayvanları konusunda çözümün barınak sayısını artırmak ve kısırlaştırma kampanyaları başlatmak olduğunu vurgularken, cinayete prim vermeden bu sorunu çözmek için elini taşın altına koymaya hazır olduğunu ifade etti.