Pakistan'da Kuran'a Saygısızlık Yapan Kişi Kalabalık Tarafından Yakılarak Öldürüldü

TAKİP ET

AFP'nin bildirdiğine göre Pakistan'da, bir kişi Kuran'a saygısızlık ettiği iddiasıyla kalabalık tarafından yakılarak öldürüldü.

Pakistan'ın Svat bölgesinden bir polis kaynağına göre, adam önce karakolda güvenlik altında tutulurken kalabalık tarafından kaçırıldı ve ardından öldürüldü.

Polis, adamı kurtarmak için müdahale etti ancak kalabalık çok sayıda kişiden oluştuğu için kontrol edilemedi. Adamın vahşice dövülüp, üzerine yağ dökülerek ateşe verildiği belirtildi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, benzer olaylar daha önce de yaşanmıştı. Pakistan'da dini değerlere yapılan saygısızlıklar, toplumda büyük hassasiyet yaratmakta ve bu tür suçlamalar genellikle şiddet olaylarına yol açmaktadır.

Özellikle Punjab bölgesindeki önceki vakalar da hatırlatıldığında, benzer suçlamaların kalabalıklar arasında şiddet eylemlerine neden olduğu görülmektedir.

Pakistan Svat bölgesi BBC Türkçe polis kaynağı bir kişi Kuran’a saygısızlık ettiği iddiası kalabalık insanlar tarafından yakılarak öldürüldü dünya haberleri samsun haber gündem haber